Intertransis neemt UAB-Online over

Onafhankelijk online dienstverlener voor de hele logistieke keten InterTransIS heeft UAB-Online overgenomen, waarmee de digitale informatieverstrekker zijn bestaande pakket aanvult met specifieke diensten voor schippers van tankers, voor terminals en terminalbeheerders in Rotterdam, Amsterdam en de Nederlandse en Belgische Schelde havens. Het InterTransIS basisconcept is dusdanig sterk, dat het relatief makkelijk kan worden aangepast voor gebruik in andere havens en modaliteiten.

Het uitgangspunt van de InterTransIS diensten is real-time data betrekken van derde partijen en deze vervolgens combineren met eigen proceskennis van de hele logistieke keten. Tot voor kort profiteerden met name afnemers uit de zeevaartsector van dit pakket van diensten. Ze nemen alleen datgene af dat in hun operationele systemen en besluitvormingsprocessen bruikbaar is.

De toegevoegde digitale dienst voor terminalbeheerders, schippers van tankers en havenautoriteiten is een grote stap voor InterTransIS in de binnenvaartsector, aldus partner Frans van Hoorn: “We verkopen het voor de afnemers toegesneden pakket aan terminals en havenautoriteiten. De schippers kunnen gratis inloggen.”

Daarmee verkrijgen ze een digitaal aanmeldingspunt om zich bij de terminal aan te melden en hun administratieve verplichtingen vooraf in orde te maken. Dat kan via een smartphone, tablet en PC applicatie. Een fysieke aanmelding is daarmee overbodig. Voor alle betrokkenen geldt dat ze niet hoeven te investeren in speciale software. De webapplicatie die 24/7 online beschikbaar is, is al voldoende.

Terminals hebben profijt van de digitale binnenvaartdienst bij de gewenste strakke planning aan de steigers waar de binnenvaarttankers behandeld kunnen worden. Ze hebben meteen een beter inzicht in de tijd waarin de verwachte tankers geladen of gelost moeten worden en hun administratieve last wordt aanzienlijk verlicht. Havenbeheerders krijgen door gebruik daarvan een totaal overzicht en inzicht in de werkelijke tijd van de aankomst van schepen – in plaatst van de geschatte aankomst (ETA) – en de scheepsverplaatsingen. Daarop kunnen ze hun ligplaatsenbeleid instellen.

InterTransIS heeft sinds de oprichting in 2013 de tijd genomen om het eigen concept goed te ontwikkelen. De informatieproducten voor de maritieme zeevaart zijn nu stevig gepositioneerd en vormen aldus een goede basis voor doorontwikkeling van het concept, waarmee de posities van de diverse vervoersmodaliteiten wereldwijd kunnen worden bepaald. De grote stap richting de binnenvaartsector moet als dusdanig worden gezien, maar de InterTransIS managing partners denken verder in deze sector. Nu de positie in de tanker-binnenvaartsector dusdanig is verankerd, kan het aanbod verder gaan richting droge bulk – en de containersector.

Over InterTransIS:
Het InterTransIS informatieproduct brengt informatie over schepen, terminals en modaliteiten die de achterlandverbindingen onderhouden, bij elkaar, filtert en sorteert de resultaten op relevantie, zodat de bruikbare informatie voorhanden komt. Dat kan via de webservice rechtstreeks gekoppeld worden met het eigen systeem van de klant of via het online platform TRAM4U van InterTransIS. TRAM4U levert informatie over verwachte aankomsttijd van het schip, diens huidige positie, terminal en haven operaties en wat al niet. Dat gebeurt ondermeer op basis van data die scheepsagenten voorhanden hebben gecombineerd met verschillende informatiebronnen wereldwijd zoals AIS-providers, MetOcean providers en operationele omstandigheden in de havens.

Meer informatie?:
Neem dan a.u.b. contact op met woordvoerder Bas Been: telefoonnummer 0658924117 email: bbeen@intertransis.comLoading...